Aprenentatges evitant la societat.

Us convido a llegir l’argument de la pel.lícula “CANINO” que vaig anar a veure la setmana passada i que tracta d’una família (pare, mare i dos filles i un fill) els quals viuen a les afores de la ciutat en una casa envoltada per un enorme mur. Els nens, per decisió dels seus pares, mai han sortit de casa ni han tingut contacte amb el món exterior. La seva educació, les seves aficions, jocs…s’ajusten al model imposat pels pares.

L’única persona amb permís per entrar a casa i trencar el seu aïllament és una noia que es diu Christina la qual farà regals a les seves filles amb importants impactes i conseqüències.

Segons en Yorgos Lanthimos, el director, “Canino” parla d’un pare despòtic que decideix aïllar als seus de la resta de la societat. Yorgos ens diu: “Con mi guionista Efthymis Filippou queríamos hacer algo sobre el futuro de la familia tradicional. Me di cuenta de que estaba en vías de desaparición y que a buen seguro había gente que no quería que esto sucediera. Así que lo siguiente fue preguntarme qué sería capaz de hacer un hombre para mantenerla intacta a toda costa, creando un peculiar sistema de protección en el que los hijos no salen de casa y tan solo están autorizados a hacer ejercicio, jugar entre ellos y mirar vídeos caseros.”

Què en penseu?La solució és aïllar-los del món extern? Creieu que la millor solució és privar-los de la possibilitat d’escollir entre el que està bé i el que no?

PD: Si us animeu a mirar-la cal que us digui que és una pel.lícula que no té un final tancat sinò que el director deixa que l’espectador  l’interpreti com vulgui segons les seves experiències viscudes.

Alba Font

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s